top of page
karasinek.karasinek.jpg

Karasinek ilaçlama

Uçan Haşere Kontrolü, Karasinek İlaçlama, Karasinek ve Karasinek Özellikleri, Karasinek uçan haşereler kategorisinde iki kanatlılar takımında yer alan bir haşere böcek türüdür. Karasinekler yapısal olarak çok büyük olmamakla beraber uzunluğu yaklaşık olarak 5 mm ila 8 mm arasında değişmektedir. Karasinek genel olarak koyu gri ve siyah renklerindedir. Karasinekler uçabilen bir sinek türündendir.

Çoğu zaman etrafınızda karşılaştığınız durumlardan bir tanesi de yeni evlerin veya yeni taşınacak olan evlerin ilk aşamalarda ilaçlanması durumudur. Evet, ev kullanılmış olabilir veya önceden bir takım böcek kalıntıları kalmış olabilir düşüncesi ile erken önlem alınmaktadır diyebiliriz. Ömürleri her ne kadar kısa olmuş olsa dahi senede 8 kere kadar üreme gerçekleştirmelerinden dolayı tek seferde milyonlarda sinek oluşabilmektedir. Hem görüntüleri ile hem de sesleri ile insanlara rahatsızlık veren Kara Sinek Türleri belli bir zamandan sonra çekilmez hale gelebilirler. Sadece bununla da kalmayarak pis yerlerde beslenme sağladıklarından dolayı vücutlarından birçok mikrobu barındırma özelliklerine de sahiptirler. Ayrıca her 5 dakika da bir dışkı yapma özellikleri olduğu için dışkılarını da üzerlerinden ayırmamaktadırlar diyebiliriz. Yani dolaştıkları veya değdikleri her yere sağlığı teşkil eden mikroplar bırakmaktadır.

Sineklerden Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
 

Varlıkları hijyenik olmayan koşulların bir işareti olarak kabul edildiğinden, sineklerin olumsuz bir psikolojik etkisi vardır. Ticari gıda endüstrileri için bu, iş dünyası üzerinde son derece olumsuz bir etkiye sahiptir.

Sinekler sadece can sıkıcı değil, aynı zamanda hastalıkla ilgili zararlı organizmalar için vektördür. Sinekler pislikten insanlara ve hayvanlara seyahat eder. Sineklerin bulaşabilen hastalıklar arasında Cryptosporidium, Salmonella, E-coli ve Listeria gibi sağlığı ciddi derecede tehdit eden organizmalar bulunur. Ayrıca göz enfeksiyonlarını (ör. Trahom ve epidemik konjunktivit), bağırsak enfeksiyonlarını (ör. Dizanteri, ishal, kolera, tifo ve bazı helmint enfeksiyonları), çocuk felci ve cilt enfeksiyonlarını (ör. Mikozlar, yaws, kutanöz difteri, cüzzam) bulaştırdıkları bilinmektedir. .

Sinekler ayrıca yere indikleri ve kondukları her yerde çirkin dışkı bırakırlar. Hijyenik olmayan koşulların anlatıcı bir işareti ve boyalı alçı duvarlara yerleştirildiğinde kalıcı hatırlatma. Karasinek ilaçlama uygulamalarımız hakkında bilgi almak için Biyomet ilaçlama ile 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Sinek Türleri

Çok fazla soğuk havaları sevmeyen bu sinekler ortalama olarak 3 kilo metre kadar yol yapabilme yeteneğine sahiptirler. Bu sayede de bulundukları alanlarda hızlıca hareket ederek diledikleri yerlere ulaşabilirler. Genelde pis hayvan olarak nitelendirilen sinek türleri vücudumuza dokunduklarında ise ısırma ve kan emme işlemi gerçekleştirirler. Bundan dolayı ısırma yapılan yerde kaşınma ve kızarıklık görülmektedir. Daha ileriye gidildiği durumlarda da çok ciddi kalıcı rahatsızlıklara zemin hazırlayabilirler. Mümkün olduğunca sineklerin olduğu yerlerde barınmamak ve yemek içme işlemi gerçekleştirmemek gerekir. Hızlı uçma yeteneğine sahip olmalarından dolayı kendi imkânlarınız ile kurtulabilmeniz daha azınlıkta olmaktadır. El değmeniz veya vurarak öldürmek yerine yeni geliştirilen ve etkili olan Sinek İlaçlama hizmetlerinden yararlanmanız daha doğru olacaktır. Hizmetlerde kullanılan ilaçlar haşerelerin cinsine göre belirlendiği için aynı zamanda tarım bakanlığı tarafından uygun görülen ilaçlar ve de dünya sağlık örgütü tarafından onaylı ilaçlar olmalıdır. Kokusuz ve insan sağlığını tehdit etmiyor olması ise ayrıcalıklı olmasından kaynaklanır. Şimdi sizlerde bu desteklerden faydalanmak istiyorsanız eğer elinizi çabuk tutabilirsiniz. kara sinek ilaçlama uygulamalarımız hakkında bilgi almak için Biyomet ilaçlama ile 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Sinek Yaşam Döngüsü
 

Sinekler, üreme alanlarının mevcudiyetine ve yılın zamanına bağlı olarak sayılarda dalgalanma gösterirler. Yaz aylarında sinek yoğunlukları artar. Sinekler gündüzleri aktiftir, bir besin kaynağının ve üreme alanının yakınında bulunabilirler. Sineğin yaşam döngüsünün 4 aşaması vardır - yumurtalar, larva / kurtçuklar, yavru ve yetişkin. Yaygın karasinek genellikle 2 - 3 hafta yaşar ve dişi, kısa ömrü boyunca 700'e kadar yumurta üretebilir.

bottom of page