top of page

Hamam Böceği ilaçlama

Hamam böcekleri günlük yaşam alanlarımız olan evlerimizdeki genellikle de banyo gibi nemli alanlarda yaşamlarını sürdürürler. Görüntü olarak tiksinti verici olan hamam böcekleri tehlikenin olmadığı veya az olduğu bu zaman dilimleri olan gece saatlerinde aktifleşerek beslenmeye çıkarlar. Eklem bacaklı olan hamam böcekleri genel olarak açıkta bırakılan yiyeceklere dadanırlar.

Hamam böcekleri sahip oldukları gelişmiş duyarga sistemleri vasıtası ile açıkta bırakılan besinleri kolaylıkla bulabilirler. Meyve ve sebzelerin öz suları ile beslenmeyi tercih ettikleri için genellikle geceleri mutfakta dolaşırlar. Hamam Böceği ilaçlama uygulamalarımız hakkında bilgi almak için Biyomet ilaçlama ile 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Hamam Böceği İlaçlaması

Ictyoptra böcek familyasından olan hamam böceği yumurtlama ile ürüyerek çoğalırlar. Hamam böcekleri yumurtası içinde 30 ila 40 yavru yumurtası bulunur ve bu şekilde çoklu halde üreyen hamam böcekleri her mevsim ve iklim şartlarında üreyebilirler. Ayrıca belirtmek gerekir ki hamam böcekleri tek seferde maksimum 200 kadar yumurta üretebilir. Yumurtalarını sırt bölgelerinde taşıyan hamam böcekleri bundan dolayı geçtikleri her yere yumurtalarını dökebilirler.

Hamam böcekleri çok hızlı bir şekilde üreyen canlılardır. Bu sebepten dolayı hamam böcekleri üredikleri ortamda koloniler halinde yaşarlar. Hamam böcekleri yumurtladıktan sonra yumurtalar 18 gün içinde yavru olarak aktif hayata katılırlar. Ölmek üzere olan dişi hamam böceği yumurtasını son anda bırakabilme kabiliyetine sahiptir. Bu özellik hamam böcekleri hakkında bilinmesi gereken diğer bir özelliğidir.

Hamam böcekleri yavruları ilaçlama yapılsa bile ölmezler. Bu yüzden dolayı hamam böceği ilaçlama işlemleri için mutlaka belirli bir zamanın beklenmesi gerekir. Doğru zamanda yapılacak olan hamam böceği ilaçlama işleminin etkisi ancak bu şekilde ortaya çıkar. Hamam böceği ilaçlama işlemi yapılma aşamasında ilk olarak öldürülen hamam böceklerinden sonra daha yumurtada olan hamam böcekleri yavruları da düşünülür ve bu yüzden ilk aşama hamam böceği ilaçlama işlemi yapıldıktan belirli bir süre sonra yani ortalama 20 günden sonra ilaçlama işlemi tekrarlanmalıdır. Bu şekilde yapılacak olan ilaçlama işlemi etkisini tamamen gösterir. Ayrıca böcek ilaçlama işlemlerini düzenli olarak belirli periyodlarda yaptırırsanız, artık bir süre sonra bulunduğunuz ortam hamam böcekleri başta olmak üzere tüm böceklerden temizlenmiş olacaktır. Sizde misafirlerinize veya müşterilerinize böceklerden arındırılmış sağlıklı temiz bir ortam sunmuş olursunuz.

Hamam böcekleri yapısal olarak bacaklarında sahip oldukları bacak kılları sayesinde ister istemez her pislik ve çeşitli mikroplar buralara yapışır. Hamam böcekleri ortam içinde her yere kolaylıkla girip çıkabildiğinden dolayıdır ki malum sebeplerden bacaklarında taşıdıkları pislik ve mikroplardan dolayı pis hayvan haşere olarak bilinirler ve bu pislik ve mikropları etrafa taşırlar ve bulaştırırlar.

Yazımızda bahsettiğimiz gibi hamam böcekleri gibi bu böcek türlerinin suya, gıdaya ve birde sıcağa ihtiyaçları olduğundan dolayı insanların bulunduğu her alan ve ortamda rahatlıkla yaşayabilirler. Bu yüzden bulunduğumuz her ortamda sık sık hamam böceği gibi bu böcekler ile karşılaşabiliriz.

Hamam böcekleri insanların ulaşamayacağınız hatta giremeyeceği düzeyde pis olarak adlandırdığımız yerlerde kolaylıkla yaşayabilirler. Bu yüzden hamam böcekleri ev ortamında her yere yerleşebilir ve kolonileşebilirler. Hamam böcekleri insanların ulaşamayacağı tüm yerlerde saklanabilir ve yürüyüp geçtikleri her yere yavrularını düşürebilirler.

Hamam böcekleri yapısal olarak oldukça dirençli güçlü hayvan olmalarının yanında ışığa karşı hassas olmalarından dolayı gece görünmeyi severler. Hızlı hayvan olan hamam böcekleri öyle ki bir gecede yaklaşık olarak 14,5 kilometre kadar yol alabilme kabiliyetine sahiptirler. Kaba bir tabir ile hamam böcekleri koca bir binanın bir gecede dolaşabilmesine eşdeğer gelmektedir.

Hamam böcekleri her şeyi yerler. İnsanların veya diğer tüm canlıların yediği veya yemediği her şeyi tüketebilirler. Bir hamam böceğinin ömrü ortalama 15 ay ’dır. Çoklu koloniler halinde yaşayan hamam böcekleri 1 yılda 8-10 defa yumurtlayabilirler.

Mutfakta hamam böceği var ne yapmalıyım diyeceğiniz gibi, kazan dairesi, kanalizasyon, nemli bodrum, bazı ambalaj araları ve bu gibi oldukça sıcak olan mekan ve ortamlarda yaşayan hamam böcekleri bu yüzden endüstriyel işletmelerde genel olarak daha fazla görülmelerinin yanında gıda üretimi yapılan yerlerde de oldukça sık görülmektedirler.

Sağlıklı bir ortamın yaratılması adına profesyonel ve alanında uzman ekiplerimiz ile hamam böceği ilaçlama hizmeti için Biyomet İlaçlama firmamızdan yardım alarak yaşadığınız yerde temiz ve sağlıklı bir ortam sağlayabilirsiniz.

bottom of page